Okresný súd vymeral Ašotovi M. 20-ročný trest odňatia slobody

12.12.2008 Prešov

Prešov 12. decembra (TASR) – Obchodníka so zbraňami Ašota M. , ktorý bol obžalovaný v súvislosti s vraždou sninského podnikateľa Františka Galandu, dnes senát Okresného súdu (OS) v Prešove odsúdil na 20 rokov odňatia slobody.
Niekoľkoročné tresty si majú odpykať aj jeho traja údajní komplici. Ladislavovi K. vymeral súd 10 rokov a Martinovi M. dva roky väzenia. Tibora M. , ktorý sa zo zdravotných dôvodov na hlavnom pojednávaní nezúčastňoval, odsúdili na sedem rokov odňatia slobody.
\"Verdikt súdu zatiaľ nie je právoplatný, pretože všetci traja prítomní obžalovaní, ako aj prokurátorka sa voči rozsudku odvolali. Posledný zo štvorice obvinených Tibor M. sa môže proti rozhodnutiu súdu odvolať v lehote 15 dní od doručenia rozsudku, \" uviedol pre TASR hovorca Krajského súdu (KS) v Prešove Michal Drimák.
Rovnaké tresty za vraždu, ktorá bola spáchaná 19. augusta 2002, vymeral OS v Prešove obžalovaným už 24. apríla minulého roka. Proti tomuto rozsudku sa však všetci odvolali. KS v Prešove na neverejnom konaní 23. januára tohto roku z dôvodov procesného pochybenia, uznesením zrušil rozhodnutie prvostupňového súdu v celom rozsahu a prípad vrátil na opätovné prejednanie. V rámci neho musel súd zopakovať niektoré procesné úkony a odstrániť rozpory vo výpovediach obžalovaných i svedkov.
 

Vyberte región